Over VGW

De Vereniging van Gehandicapten Wintersporters (VGW) organiseert aangepaste skireizen voor mensen met een lichamelijke beperking.
De VGW streeft na dat een wintersportvakantie voor haar mindervalide deelnemers niet duurder is dan voor een valide persoon die op dezelfde wintersport zou gaan. 
Het grote nadeel voor mindervalide skiërs is dat het leven voor hen veel duurder is. Zo hebben zij aangepast vervoer nodig, grotere kamers voor de rolstoeltoegankelijkheid, duurdere skimaterialen en ga maar zo door.
Kortom… om reizen te kunnen te organiseren heeft de VGW uw hulp hard nodig. 

Maatschappelijk belang

Behalve een week lekker buiten en actief zijn, hebben onze reizen veel impact op het dagelijks leven van onze deelnemers waarmee zij in het maatschappelijke leven hun voordeel mee kunnen doen. Zij ervaren o.a. de volgende voordelen:


  • Veel meer mogelijk dan je denkt. Skiën met een (zware) lichamelijke beperking dan zijn veel obstakels en in hindernissen in Nederland er niks meer bij. 

  • Zelfstandigheid en zelfvertrouwen van de deelnemers neemt enorm toe. Je wordt gestimuleerd om steeds meer uit jezelf te halen. Hierdoor durf je bij thuiskomst bijvoorbeeld eerder te solliciteren en op dingen af te stappen. 

  • Leren denken in mogelijkheden. In zo´n week ben je zo oplossingsgericht bezig en leer je letterlijk hobbels te nemen.

  • Ook de familieleden van de deelnemers leren veel.  Voor sommige families is het de eerste vakantie met hun gehandicapte kind. Behalve skiën leren ze hier enorm veel van en zien hoe andere families omgaan met hun gehandicapte kind, broer of zus en dat leuke vakanties nog steeds mogelijk zijn.

Wij kunnen u hulp goed gebruiken....

Onze vereniging heeft jaarlijks circa € 20.000,- nodig om voldoende materiaal beschikbaar te hebben, te onderhouden en zo nodig te vervangen. Hiernaast hebben wij geld nodig om de reizen te financieren.

Een aantal voorbeelden waar we als VGW uw hulp hard nodig hebben:


  • Aanschaf van (in samenwerking met de SGW) nieuw skimateriaal voor deelnemers.
  • Speciale opleiding voor begeleiders en skileraren zodat alles veilig gaat tijdens de reizen
  • Goede begeleiding. Van de begeleiders en leraren wordt tijdens onze skireizen veel gevraagd. Zij offeren vrije dagen op en werken een week keihard om de deelnemers te ontzorgen op de piste en hen een fantastische ski-week te laten ervaren. Als dank hiervoor betaald de VGW voor hen het hotel (halfpension) en skipas, zodat deze vrijwilligers zoveel mogelijk ontzien worden qua kosten.  Voor deze site zijn foto’s gebruikt van de VGW. Mocht uw beeltenis erop staan en u deze graag van deze site verwijderd wil hebben, neem dan contact met baspeek@gmail.com